Studenterklubbens historie

Dengang Panum blev bygget, var der selvfølgelig ingen, der havde projekteret andet studentersocialt end nogle læserum og et par gårdhaver. Studenterklubbens lokaler lå øde hen – hvad deres oprindelige formål var, fortaber sig i det uvisse og er egentlig også fjærtende ligegyldigt. Nogle kvikke studerende ville lave noget fredagsbar og fik lov til at benytte lokalerne af universitetet . Under det daværende Medicinerråd – MR (I dag Det Medicinske Studenterråd) nedsattes “Husgruppen af 4. Oktober”, opkaldt efter den første mødedato, som herefter er regnet for Studenterklubbens officielle fødselsdag. Fredag d. 15/10-82 holdtes åbent for første gang med kaffe, the (5 slags) og kage til rimelige priser.

Den første fest (officielt kaldet “støttefest for de nye studenterlokaler”) blev afholdt fredag d. 12/11-82 med musik og underholdning – bl.a. optrådte Dr. Dantes Desperate Renovationsshow og Søren Pilmark. Til denne fest var der debut for “Restaurant Køsseren”, hvor der blev serveret…. ikke sprut men noget så obskurt som mad. Til de første fredagsbarer og fester blev der givet lejlighedsbevillinger til salg af øl og vin.

Den første egentlige spiritusbevilling fik klubben d. 22/11-83. Den 26/10-82 afholdtes stiftende generalforsamling i foreningen “Studenterklubben”, hvor foreningens vedtægter fastsattes, og den første bestyrelse valgtes. Klubbens forhold til universitetet blev fastlagt i en aftale af 14/9-83, hvor Københavns Universitet forpligtede sig til indretning og vedligeholdelse af lokalerne. Dengang var der penge i kassen: vi fik indrettet hele dynen med bar, køleskabe, båse, borde, stole og Gu’hjælp’me også cappuccinomaskine – siden hen er cappucinomaskinen henlagt til de evige jagtmarker. Musikanlæg måtte vi dog selv anskaffe. Det er stadig universitetets lokaler og de vedligeholder stadig (lidt). Dagligt åbent fik klubben fra 2/5-83. Man skulle selv lave sin kaffe og the og rydde op efter sig. Det sidste skal man stadig!

Siden er det gået slag i slag. Den nuværende form med dagligt åbent og et par fester per semester har eksisteret i det meste af levetiden. Det hele arrangeres stadig af “Husgruppen” (HG), som i tidens løb er blevet uafhængig af MR.

Gennem de sidste 25 år er driften blevet mere checket, festerne er blevet mere ambitiøse – ikke mindst Køsseren – og klubben har hvert år et pænt overskud. Overskuddet bliver brugt på at forbedre driften og især til at støtte såkaldt “studentersociale formål”, som det hedder i vedtægterne. Hvert år støttes MR (som i ’82 lånte HG 7500,- kr til start!), filmklubben samt en masse andre grupper og arrangementer. HG består p.t. af over 100 fæhoveder fra alle egne af studiet – flest fase 1’ere men også nogle gamle røvhuller. Den sidste, der var med fra starten blev læge i 91, æret være hans minde. Måtte de næste mange år blive ligeså gode. Vi har et fedt sted – bedre end, hvad de fleste andre studerende i København har – lad os bruge det godt.